top of page

Acerca de

Image by Billie

Suiker lichaam

Hoe werkt suikerontharen?

Suiker ontharen is een ontharingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een pasta die bestaat uit glucose, fructose, galactose en water. Suikerontharen heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere ontharingsmethodes. Zo hecht de suiker pasta  zich aan de haren en niet aan de huid, hierdoor os is het minder pijnlijk en is er nauwelijks kans op wondjes en blauwe plekken. Daarbij wordt de suiker met de haarrichting mee weggetrokken. Het voordeel hiervan is dat de kans op afgebroken haartjes kleiner is. Overigens wordt bij Zenzibelle gebruik gemaakt van een suikerpasta zonder citroensap (zuur). Dit omdat citroenzuur de porien van de huid sluit met als gevolg dat het suikerontharen alsnog moelijker en eventueel pijnlijker wordt.

Doordat suikerontharen natuurlijk en vriendelijker is voor de huid, is deze manier van ontharen ook geschikt voor mensen met een kwetsbare huid zoals bijvoorbeeld bij rosacea of couperose.

Hoe gaat een suiker behandeling in zijn werk?

Bij suiker-ontharen wordt de huid eerste gereinigd en daarna getalkt. Dit talken is nodig omdat suikerontharen niet werkt bij een vochtige huid. Na het suiker-ontharen wordt alles nagelopen met de pincet en een verzorgende olie met tea tree en lavendel aangebracht. Bij grote zones wordt voor het talken eerst geëxfolieerd zodat de haren overeind komen. Nadat de huid is gereinigd en er talkpoeder is aangebracht wordt de suikerpasta  op de huid in gemasseerd. De pasta is op lichaamstemperatuur en voelt aangenaam aan. De extractie van het haar gebeurt in de natuurlijke groeirichting en is veel minder pijnlijk dan harsen/waxen. Het laat geen afgebroken haren na, en er ontstaat geen blijvende roodheid of irritatie. Doordat de haartjes in z’n geheel verwijderd worden, duurt het langer voordat er weer nieuwe haargroei ontstaat. Zo kunt u genieten van een langdurig effect! Het kan zijn dat er na de eerste of tweede keer ontharen na een week of twee alweer wat haar zichtbaar zijn. Dit zijn de haren die tijdens de behandeling nig niet door de opperhuid waren gegroeid en na de rustfase in de groeifase zijn geraakt. Regelmatig ontharen vemindert deze vorm van haargroei. 

Bij Zenzibelle in Benschop bieden we suikerontharing als een effectieve en vriendelijke methode om van ongewenste haartjes af te komen. Met suikerontharen kunt u genieten van een zachte en gladde huid zonder irritatie of ontstekingen. Deze methode is bijzonder geschikt voor mensen met een gevoelige huid, zoals bij rosacea of couperose. Onze suikerpasta bevat geen citroensap, waardoor de behandeling soepeler en comfortabeler verloopt. Kies voor suikerontharen en ontdek de voordelen van een haarvrije huid zonder de ongemakken van traditioneel harsen of waxen.

Duur: 20 tot 60 minuten

Oksels | € 25,00

Borst | € 25,00

Rug | € 30,00

Onderarmen | € 25,00

Bikinilijn zijkkanten | € 25,00

Bikinilijn volledig | € 35,00

Onderbenen | € 30,00

Bovenbenen | € 30,00

Maak een afspraak

Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page