top of page

Acerca de

Cosmo Peel 15% kit class IIa 0722.png

TCA peelings

TCA peeling voor anti-aging en huidvernieuwing

Een TCA-peeling is met name effectief voor anti-aging, waarbij het helpt om zonder invasieve ingrepen een verjongend effect te bereiken. Deze behandeling, vaak toegepast op het gezicht, decolleté en de hals, zorgt voor een totale huidvernieuwing binnen 10 dagen. Het resultaat is een strakkere en gladdere huid, waardoor u er jonger uitziet en pigmentatie verminderd.

Hoe werkt een TCA peeling?

Een TCA peeling werkt door middel van het aanbrengen van een geconcentreerde oplossing van trichloorazijnzuur op de huid. Deze oplossing veroorzaakt een gecontroleerde verwijdering van de oppervlakkige huidlaag, waardoor nieuwe, gezondere huidcellen kunnen de ruimte krijgen. 

Tijdens de behandeling wordt de oplossing gelijkmatig aangebracht op het te behandelen gebied. De behandeling kan een branderig en warm gevoel geven, maar dit wordt meestal goed verdragen. De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de diepte van de peeling en het te behandelen gebied.

Voorbereiding:

Voor een TCA-peeling is een zorgvuldige huidvoorbereiding met specifieke producten heel erg belangrijk. U krijgt uitgebreide informatie hierover tijdens een persoonlijk intakegesprek. Als onderdeel van deze voorbereiding is een voorbereidende peeling nodig, namelijk de Milk Peel. Deze zorgt ervoor dat uw huid optimaal klaar is voor de TCA-peeling. Deze voorbreiding waarborgt zowel de veiligheid als de effectiviteit van de behandeling. Na de TCA-peeling is het mogelijk om de concentratie van TCA verder te verhogen, of u kunt overwegen om een Firm Facial-behandeling te plannen voor nog meer huidverbetering. U vindt meer informatie over de Firm Facial op deze pagina.

Voor de TCA peeling let u verder op:

  • Vermijd ten minste 15 dagen voor de peeling direct zonlicht en zonnebanken, aangezien dit de huid gevoeliger kan maken.

  • Stop 3 dagen voor de peeling met het gebruik van exfoliërende producten, waxen en scheren op het behandelde gebied.

En na de peeling?

  • Vermijd intense blootstelling aan de zon, zwembaden, hamams, sauna's en intensieve lichaamsbeweging tijdens en na de behandeling, omdat hitte en chloor de geïrriteerde huid kunnen verergeren.

  • Gebruik gedurende de eerste 3 tot 4 weken na de TCA-peeling ten minste een zonbeschermingsfactor 50, die u elke 2 tot 3 uur opnieuw aanbrengt.

  • Tijdens de herstelperiode is het raadzaam om milde huidverzorgingsproducten te gebruiken. In overleg kunt u de juiste producten in de praktijk aanschaffen, of we kunnen beoordelen of de producten die u al in huis heeft voldoende zijn.

  • Na de behandeling begint de huid meestal binnen 2 tot 3 dagen strakker te worden en te vervellen. Het vervellen kan tot ongeveer 5 dagen aanhouden. In deze periode kan de huid droog en gespannen aanvoelen. We zullen u adviseren over een geschikte crème die het herstel van uw huid bevordert.

Wat kunt u verwachten van de resultaten?

Naarmate de oude huid afschilfert, wordt een nieuwe, gezondere huid zichtbaar. Deze nieuwe huid is vaak gladder, egaler van teint en vertoont minder rimpels, littekens en andere onregelmatigheden. De uiteindelijke resultaten kunnen enkele weken aanhouden en verbeteren na elke behandelingssessie.

Een TCA peeling kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, rimpels, door de zon beschadigde huid, het strakker maken van de huid, het verminderen van littekens en het verbeteren van een doffe teint. Het aantal benodigde behandelingen en de diepte van de peeling kunnen variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en de huidconditie.

Gratis intakegesprek bij Zenzibelle

Voordat u een behandeling ondergaat, vindt er altijd een kosteloos intakegesprek plaats bij Zenzibelle. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen, verwachtingen en geven we deskundig advies. We bespreken ook zowel de voordelen als de mogelijke nadelen van de behandeling, zodat u volledig geïnformeerd bent over uw keuze.

Duur: 45 minuten

Prijs: €125,00 - kuur 3 behandelingen €300,00

Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page