top of page

Acerca de

20210312 IM pen 07_2500px.jpg

Microneedling gelaat, hals en decolleté

Microneedling in het gelaat, de hals en het decolleté is een veelzijdige behandeling die zich voornamelijk richt op het verminderen van rimpels en het verstrakken van de huid. Deze behandeling biedt een uitgebreide oplossing voor het aanpakken van tekenen van veroudering, waardoor u zowel in het gezicht, de hals als het decolleté gerichte verbeteringen kunt realiseren, of het nu gaat om het vervagen van fijne lijntjes, diepe rimpels of het verbeteren van de algehele huidtextuur. Microneedling biedt een effectieve aanpak voor een jeugdige uitstraling en een stevigere huid.

Wat is Microneedling?

Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij zeer fijne naaldjes worden gebruikt om microscopische, gelijkmatige openingen in de huid te maken. Dit stimuleert het natuurlijke helingsproces van de huid, met als resultaat de aanmaak van extra collageen. Voor optimaal resultaat worden 3 tot 4 behandelingen geadviseerd, met telkens 4 weken tussen elke behandeling.

De 3 fases na microneedling

Nadat u een een microneedling behandeling heeft ondergaan zijn de effecten van de behandeling op huid huid in drie fases in te delen.

 1. Inflammatie: Het immuunsysteem wordt geactiveerd om wondjes te desinfecteren, de bloedcirculatie te verhogen en wondgenezing te starten.

 2. Proliferatie: De huid begint wondjes te genezen door nieuwe cellen te produceren, inclusief collageen.

 3. Remodelering: De wondjes worden vervangen door gezond weefsel, wat resulteert in een heldere, gladde, en fijnere huidtextuur.

Wanneer is microneedling geschikt voor u?
Microneedling is een uitstekende keuze als je een van de volgende huidcondities hebt:

 • Acne (niet ontstoken);

 • Littekens;

 • Fijne lijntjes en rimpels;

 • Verslapping;

 • Hyperpigmentatie;

 • Grove poriën en een ruwe huidtextuur;

 • Striae.


Wanneer is microneedling niet geschikt voor jou?

Over het algemeen is microneedling veilig voor alle huidtypes. Echter, als u zwanger bent, last heeft van eczeem, psoriasis, herpes, diabetes of andere chronische aandoeningen, is het verstandig om eerst uw arts te raadplegen voordat u aan een behandeling begint. Tijdens een intakegesprek zal hier ook naar worden gevraagd.

Wat moet ik vermijden gedurende het herstelproces?

 • Minimaal 48 uur na de behandeling dient u blootstelling aan de zon, intens zweten, zware lichamelijke inspanning, hete baden/douches/sauna's, sporten en haarkleuring te vermijden.

 • Totdat de huid volledig is hersteld (wat meestal ongeveer 5 tot 7 dagen duurt na een microneedling behandeling), dient u het scrubben en pulken te vermijden, aangezien dit littekenvorming en infecties kan veroorzaken.

 

Wat kan ik verwachten na de microneedling behandeling?

 • De huid kan direct na de behandeling rood lijken. Na een microneedling behandeling is het niet ongebruikelijk dat er gedurende 3-5 dagen lichte schilfering en droogheid optreedt. Het is belangrijk om een hoogwaardige SPF-bescherming te gebruiken, bij voorkeur SPF 30-50, en eventueel ondersteunende producten om het herstelproces effectief te ondersteunen.

 • Om hyperpigmentatie te voorkomen, is het essentieel om uw huid minimaal 14 dagen na de behandeling te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon door gebruik te maken van een SPF 30-50 zonnebrandcrème. Het dragen van een hoed voor extra bescherming wordt ook aangeraden. Wij adviseren u om dagelijks het hele jaar door zorgvuldig zonbescherming toe te passen.

 • U kunt uw gebruikelijke huidverbeteringsproducten, inclusief fruitzuren, hervatten zodra uw huid voldoende is hersteld, meestal 48-72 uur na een microneedling behandeling.

Wilt u ontdekken wat microneedling voor u kan betekenen? Bij Zenzibelle, Benschop, bieden we deze behandeling aan om u te helpen een gezonde en egale huid te bereiken. Microneedling stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert rimpels, littekens en andere huidproblemen. Een kuur met microneedling kan uw huid verbeteren en laten stralen.

Duur: 60 minuten

Prijs: €125,00 - kuur 4 behandelingen €400,00

Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page