top of page

Suikeren; de vriendelijk manier van ontharen.

Bijgewerkt op: 4 mrt.


Suiker ontharen onderbenen

Suikerontharen of suikeren is een eeuwenoude methode, die teruggaat tot in de tijd van Cleopatra. Vandaar zijn suikerpasta’s ook

wel bekend als “Cleopatra’s vloeiend goud“. In deze blog leg ik u graag u wat suikerontharen is en wat de voordelen zijn. Ook ga ik in detail in op waarom suiker ontharen nu minder pijnlijk is.


Suiker

De suikerpasta die bij Zenzibelle in de salon wordt gebruikt tijdens het suikeren bestaat uit glucose, fructose, glacatose en niets anders. Dit zijn drie stoffen die van nature al in onse lichaam voorkomenen en dus kan een (allergische) huidreactie op de pasta niet onstaan. Bovendien bevat de suikerpasta absoluut geen chemische toevoegingen, kleurstoffen en/of zuren.


De voordelen van suikerontharen:
  1. Effectief: de suiker van PANDHY’S verwijdert zacht en effectief zeer korte haartjes, in de natuurlijke groeirichting.

  2. Minder pijnlijk: de suikerpasta hecht niet aan de huid, maar omwikkeld zich aan de lamellen of schubben van het haartje – hierdoor is de behandeling veel minder pijnlijk en de kans op afgebroken haren aanzienlijk minder. Bovendien worden de haren met hun groeirichting mee verwijderd wat ook bijdraagd aan een verminderde pijn.

  3. Universeel: de huid wordt tijdens het ontharen gereinigd, geëxfollieerd, gevoed en gemasseerd.

  4. Wateroplosbaar: de suiker kan volledig worden verwijderd van de huid, kleding en andere materiaaloppervlakken met lauw water.

  5. Puur: alle producten van PANDHY’S zijn vrij van kunstmatige toevoegingen, zoals parabenen, paraffine, siliconen of parfums. Bovendien is geen van de producten getest op dieren.

  6. Hygiënisch: suiker is in hoge concentraties een ontsmettingsmiddel, omdat er geen water wordt gebruikt tijdens de behandeling en deze werking dus intact blijft is suikerontharen een zeer hygiënische methode van ontharen.

  7. Haarvrije periode: de periode waarin de haartjes weg blijven wordt steeds verder verlengt naarmate u vaker suikert en kan zelfs oplopen tot 8 a 10 weken. Dit heeft te maken met de verschillende groeifase van haren. Zou u hier graag een blog over lezen? Laat een comment achter!

Hoe zit dat dan met minder pijn?

Suiker ontharen is vele malen minder pijnlijk dan traditionele hars of wax. Het is natuurlijk niet volledig gevoel- of pijnloos want er worden nog steeds haartjes verwijderd. Maar doordat de haartjes mét de groeirichting mee verwijderd worden raken de haarzakjes waarin de pijnreceptoren zich bevinden minder geïrriteerd. Bovendien hecht de suikerpasta zich niet aan levende huidcellen, wat bij de klassieke hars wel gebeurt. Levende cellen raken daardoor niet beschadigd, waardoor ze geen pijnprikkels naar de hersenen sturen.


Heeft u vragen over het suikerharsen of zou u het graag een keer proberen? Neem dan vrijblijvend contact op.


Groetjes,


Zenzi

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page