top of page

Al die serums, maar wat is nu het verschil?

Bijgewerkt op: 4 mrt.


Calendula Oil Elixer van SPA Salonnepro.

Zenzibelle werkt met het merk SPA wat staat voor SalonnePro Amsterdam, de producten van SPA zijn dierproefvrij, parabenenvrij, siliconenvrij, sulfaatvrij, vegan, vrij van microplastics, phthalatenvrij en vrij van hoofdallergenen uit parfum. In het assortiment zitten onder andere verschillende serums: olieserums, ampoules serums en de reguliere serums zoals het Radiance Serum en het Intense Hydra Serum. Er is dus veel keuze in serums. Al die serums, maar wat is nu het verschil?


Alle ampoules serums hebben ieder hun eigen specifieke werking en zijn te adviseren na een behandeling voor extra resultaat of om het behaalde effect langer te behouden. Deze serums kun je zien als een “booster,” ze zijn erg geconcentreerd, hoog-gedoseerd en actief. Ze zijn ontwikkeld voor gebruik ’s avonds wanneer de huid het actiefst is, dan gebruikt hij de actieve ingrediënten het meest effectief. Een ampoule serum hoef je in principe niet het gehele jaar door te gebruiken, dat kan natuurlijk wel. De uitzonderingen hierop zijn echter het Anti-Aging Serum en het Anti-Gravity Serum. Deze beide serums bevatten werkstoffen waar de huid aan kan “wennen” en afhankelijk van kan worden. SPA adviseert deze twee serums maximaal 3 maanden achtereenvolgend te gebruiken. De meeste ampoule serums zijn op basis van water en alcohol, de Ampoules in a Bottle Serums van SPA zijn echter allemaal op basis van organic aloë vera juice. Aloë vera is een zeer goede transportstof welke vrijwel direct door alle huidlagen opgenomen wordt.


Ook het Intense Hydra Serum en het Radiance Serum zijn water gedragen serums op basis van aloë vera. Deze beide serums kunnen het hele jaar gebruikt worden en mogen zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden. Ook bij deze serums is aan te raden om ze aan te brengen onder een verzorgende dag- of nacht crème, beide serums bieden de huid gedurende de dag (of nacht) extra voedingstoffen en bescherming.


Een olieserum zoals het Dry Skin Rescue Serum is specifiek ontworpen voor de (zeer tot extreem) droge huid. Dit serum zetten we voornamelijk in gedurende de nacht, omdat hij voor de meeste huiden te vet is voor gebruik overdag. Het Dry Skin Rescue Serum bevat een mix van oliën en vitamine E. Het Dry Skin Rescue Serum werkt anders dan de Oil Elixirs. De Oil Elixirs zijn qua moleculaire structuur gelijk aan het huideigen talg, bij het gebruik van deze oliën ziet de huid de olie als talg. De Oil Elixirs zijn goed in te zetten wanneer een huid te veel talg aanmaakt, wanneer we de huid willen laten denken dat zij voldoende talg aangemaakt heeft (Jojoba Oil Elixir) of wanneer de talgproductie juist te weinig is (Argan Oil Elixir, Calendula Oil Elixir en Rosa Canina Oil Elixir). Zowel de Oil Elixirs als het Dry Skin Rescue Serum zijn 100% olie en bevatten géén wateraandeel.

Wanneer u naast een olieserum ook een (water gedragen) serum wilt gebruiken, zoals de Ampoules in a Bottle, dan is het belangrijk om de volgende vuistregel te hanteren: water gaat voor olie. Breng dus eerst het water gedragen serum aan en daarna pas het olieserum.

Wilt u graag meer lezen over een van de specifieke serums? Laat dit gerust weten via een comment bij deze blog of op een van de social media kanalen!


Groetjes,


Zenzi

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page