top of page

De basis huidverzorgingsroutine bij gebrek aan tijd

Bijgewerkt op: 4 mrt.


Vrouw die de huid reinigd

Je hebt besloten je huidverzorgingsroutine serieus aan te pakken, maar hoe ontwerp je snelle, effectieve routines voor s' ochtends én s' avonds die je niet elke dag in tijdnood brengen en vragen om eindeloos veel producten? Net als het ontwikkelen van andere gewoontes moet de start makkelijk zijn en zo zijn dat je je er daadwerkelijk aan kunt houden. In deze blog laat ik je graag twee eenvoudige routines van drie minuten zien: één 's ochtends en één 's avonds. De basis huidverzorgingsroutine bij gebrek aan tijd.


De beste huidverzorgingsroutine

De beste huidverzorgingsroutine voor jou is de routine die bij je huidtype past. Je hebt één van de vier huidtypes: vet, droog, gemengd of normaal. Elk huidtype heeft zijn eigen unieke uitdagingen en het is belangrijk om met je huid te werken, niet ertegen. Daarom is het belangrijk producten te kiezen voor uw huid. Deze kunt u vervolgens gebruiken in de volgende routine;


3 minuten in de ochtend:

  1. Reinigen: was vuil, overtollige olie en make-up weg.

  2. Tonen: een toner hersteld de PH (zuurgraad) van de huid en voltooi het reinigingsproces door laatste restjes vuil, olie, reiniger en make-up te verwijderen.

  3. Hydrateren: een (zonnebrand)crème* voed, hydrateert en beschermt uw huid tegen schadelijke ultraviolette stralen**.

*Om de effectief van de zonbescherming te bewaren is het aan te raden een apart crème en zonbescherming te gebruiken, in plaats van crème waar een zonnebrand in verwerkt zit.

**Het gebruik van een zonbescherming is ook in de winter van belang, lees hier waarom.


3 minuten in de avond:

  1. Reinigen: was vuil, overtollige olie en make-up weg.

  2. Tonen: een toner hersteld de PH (zuurgraad) van de huid en voltooi het reinigingsproces door laatste restjes vuil, olie, reiniger en make-up te verwijderen.

  3. Hydrateren: een crème voed en hydrateert uw huid*.

*Kies eventueel een crème met een antioxidant of een serum met een antioxidant voor eronder. Zo bescherm je het DNA van de huidcellen, het collageen en het elastische weefsel tegen schade door onder andere de zon. Het voorkomen en/of verminderen van deze schade heeft een anti-aging effect!


Een tot twee keer per week is het belangrijk om de huid te exfoliëren. Dit betekent het verwijderen van doffe, dode huidcellen.


Met slechts een paar minuten per dag kunt u al stappen zetten richting een stralende en gezonde huid.

Let op; ook als je geen make-up draagt is het belangrijk om de huid reinigen. De huid produceert talg (een vettige substantie om de huid soepel te houden), je zweet, je raakt je gezicht aan en je komt gedurende de dag in aanraking met andere vervuilende stoffen zoals uitlaatgassen. Dit gezegd hebbende is deze routine zeker ook effectief en relevant voor mannen!


Voor al je vragen kunnen je zoals altijd vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier op de website, WhatsApp, mail of telefoon.

Laat je in de comments weten hoe jou routine eruit ziet? Ik ben benieuwd!


Groetjes,


Zenzi
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page