top of page

Tips & tricks voor mannen voor een betere routine bij het scheren

Bijgewerkt op: 4 mrt.


Producten uit de mannenlijn van SPA SalonnePro

Wist u dat er een aantal grote verschillen zitten tussen de huid van een man en van een vrouw? De huid van een man is dikker, vetter, zweet meer en heeft een lagere zuurgraad. Tot slot heeft een man meer gezichtsbeharing, dit laatste resulteert in de belangrijkste en vaak dagelijkse huidverzorgingsroutine van mannen. Niet reinigen of créme smeren, maar scheren! Een man doet dit gemiddeld 20.000 keer in zijn leven! Best belangrijk dus om dat op een goede manier te doen. In de deze blog dus wat tips & tricks voor mannen voor een betere routine bij het scheren.

Of je nu kiest voor gladscheren, trimmen of de contouren bijwerken, een goede routine met daarin de juiste handelingen en producten zijn erg belangrijk. Voor veel mannen zal een kaaklijn en hals vol rode bultjes en irritatie helaas herkenbaar zijn. Deze irritatie is vaak het gevolg van verschillende factoren. Zo hoor ik regelmatig dat na het scheren een ‘frisse’ aftershave wordt gebruikt. Deze bevatten echter veel alcohol of parfum. Dit kan juist irritatie veroorzaken!


Tips&tricks

Om irritatie te voorkomen zijn er aantal punten waar je op kunt letten tijdens verschillende 'fases' van het scheren. Maak de huid voor het scheren goed schoon met een milde cleanser. Door talg, vuil en dode huidcellen kunnen de haartjes namelijk wat schuin komen te liggen. Dit maakt het scheren lastiger. Bovendien zorgt het reinigen ervoordat de mesjes makkelijker over de huid glijden en dat de kans op irritatie kleiner wordt. Maak de huid tijdens het scheren goed nat en gebruik nu het liefst een parfumvrije scheerschuim. Natte haartjes zijn namelijk makkelijker door te snijden. Het gebruik van een scheerapparaat verkleint de kans op microsneetjes ten opzichte van het gebruik van mesjes. Als milde aftershave kan je na het scheren kiezen voor een toner met kalmerende ingrediënten en daarna nog een crème die bij je huidtype past. Voor een extra verkoelend effect kun je producten vooraf even in de koelkast zetten.


Product advies

De Purifying Wash Gel van SPA Salonnepro is een milde reiniging ontwikkeld voor de mannen huid, naast het reinigen geven fijne, ronde jojoba scrub beads een lichte exfoliatie, om poriën open en schoon te houden. Bekijk de scrub hier!

De Comfort Moisturizer van SPA Salonnepro is een zachte en hydraterende crème. Naast verschillende oliën zoals Rosehip olie en Shea boter bevat hij verschillende vitamines én de Matrixyl® Morphomics™ peptide. Deze is ontwikkeld om rimpelvorming van binnenuit tegen te gaan. Deze créme voor dagelijk gebruik vindt u hier!

Naast deze créme voor dagelijks gebruik kan de het scheren de Recovery Balm van SPA Salonnepro worden gebruikt. Hij bevat hyaluronzuur en aloë vera om de vochtbalans van de huid te herstellen. Daarnaast bevat hij verschillende oliën, vetten en vitamines o te huid verder te voeden en zo gezond mogelijk te houden. Hoe gezonder de huid hoe beter hij kan herstellen van de micro-beschadigingen van het scheren en hoe beter hij microorganismen buiten kan houden die via deze beschadigingetjes naar binnen proberen te dringen. Bekijk de Recovery Balm hier!


Het regelmatig gebruiken van een exfoliant zorgt voor minder ingegroeide haartjes. Door het verwijderen van dode huidcellen ervaren de haartjes minder weerstand bij het groeien.


Heb je een van de tips of de producten geprobeerd? Laat vooral weten hoe het je beviel.


Groetjes,

Zenzi


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page