top of page

Earth Elements Soap and Shampoo bars

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Sinds begin dit jaar is naast PIPPA ook Earth Elements verkrijgbaar bij Zenzibelle. Het bedrijf Earth Elements maakt natuurlijk shampoo en conditioner bars: met de hand! In deze blog vertel ik je graag meer over de Earth Elements Soap and Shampoo bars en waarom de producten bij Zenzibelle verkrijgbaar zijn.In totaal is er sinds de jaren vijftig (tot 2017) naar schatting 9,2 miljard ton plastic geproduceerd. Daarvan is iets meer dan een kwart nog in gebruik en is slechts 600 miljoen ton gerecycled. Zo’n 40% van alle plastic producten wordt al binnen een maand weggegooid. Elk jaar opnieuw zadelen we de aarde op met zo’n 300 miljoen ton plasticafval.

Verreweg het meeste plastic, bijna 40%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal, verpakkingsmateriaal voor onder ander cosmetica producten.


Elk jaar zadelen we de aarde op met zo’n 300 miljoen ton plasticafval, bijna 40%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal.

Earth Elements draagt er aan bij deze afvalstroom te verminderen, en hoe!

De shampoo bars en soap bars van Earth Elements worden met liefde gemaakt, gewoon hier in Nederland. Het idee om shampoo en zeep in vaste vorm te maken begon zo’n10 jaar geleden, bij de oprichtster van Earth Elements.

Ze was de eindeloze reeks aan plastic flessen beu en wilde bovendien producten met natuurlijke ingrediënten. Toen ze dat niet kon vinden, besloot ze om de bars zelf te gaan maken. Uiteindelijk groeide dit organisch uit tot een bedrijf. Vandaag de dag maakt zij nog steeds zelf de plantaardige shampoo en soap bars, in kleine batches, van natuurlijke ingrediënten en met de hand. Zij houdt de ingrediëntenlijst zo klein mogelijk en weert onnodige, chemische stoffen. De bars worden in kleine batches met de hand gemaakt, gesneden en verpakt. De verpakking en het label zijn gemaakt van gerecycled karton en papier. En dat gebeurt dus allemaal gewoon hier in Nederland!


De shampoo bars zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, bij Zenzibelle zij de volgende bars verkrijgbaar:

  • Lemon&Thyme with Turmeric and Spirulina

  • Tea Tree with Rhassoul Clay

  • Lavender with Pink Clay

Ook de soap bars zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, bij Zenzibelle zij de volgende bars verkrijgbaar:

  • Lavender poppyseeds

  • Carrot, Orange & Ginger

  • Rosewood Eucalyptus


Naast de individuele shampoobars zijn er ook sampleboxes beschikbaar. Hierin zitten 3 kleine shampoo of soap bars van verschillende geuren. Let wel, de proefpakketjes kunnen ook andere geuren bevatten dan ik mijn eigen assortiment voer.


Een proefpakketje is € 9,99. Ben je benieuwd naar de PIPPA shampoo bar, of wil je weten wanneer welke bar het meest geschikt is voor jou? Neem dan hier een kijkje op mijn website!

Groetjes,


Zenzi

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Verzending binnen twee werkdagen | Gratis verzending vanaf €75

bottom of page